7 tajných funkcionalít na Youtube

7 tajných funkcionalít na Youtube

Youtube ukrýva rôzne zábavné aj praktické funkcionality. Niektoré z nich vás možno prekvapia. Viac sa dočítate v nasledujúcom článku.

1. Skratky na klávesnici

Keď budete mať spustené video a stlačíte písmeno K – video sa vám zastaví. Stlačením písmena J sa vám vráti video dozadu o 10 sekúnd. L zase prehrá video o 10 sekúnd dopredu. S písmenom M sa vypína a zapína zvuk na videu. Pokiaľ stlačíte shift + N automaticky vás to presunie na ďalšie video podľa poradia. Po stlačení shift + P vás to zase vráti o jedno video dozadu (toto záleží to od nastavenia).

2. Zábavné funkcionality

Pokiaľ napíšete do vyhľadávača use the force luke – začnú sa vám videá a obsah na obrazovke posúvať zo strany na stranu. Len to nenechajte spustené príliš dlho, aby vám neprišlo zle.

Harlem shake v istom období vyvolal vo svete ošiaľ, pričom vzniklo mnoho videí (tanečných). Preto sa Youtube rozhodol pre zábavnú funkcionalitu. Po vpísaní do vyhľadávača do the harlem shake – sa spustí automaticky harlem shake hudba a začne sa hýbať youtube logo a začnú triasť videa aj text.

Zadajte do vyhľadávača doge meme a vaša youtubová stránka sa premení na farebnejšiu. Hlavne text bude mať rôzne pestré farby.

3. Youtube na štýl Neflixu

Je potrebné napísať www.youtube.com/leanback. Toto premení vašu Youtube stránku na podobný štýl ako Neflix. Potom už nepotrebujete počítačovú myš. Na prezeranie videí vám stačí len klávesnica.

4. Sťahovanie videí na Youtube

Pokiaľ vpíšete ss pred ktorékoľvek video môžete ho stiahnuť. Vzorový link – www.ssyoutube.com/video. Pokiaľ máte video, ktoré si chcete uložiť toto je rýchla možnosť ako to spraviť.

5. Vytvorte si svoje GIF

Stačí jednoducho napísať www.gifyoutube.com. Toto vám umožní nájsť a vytvoriť si svoje vlastné GIF – ko. Gif-ká síce vznikli už v roku 1987, avšak dnes je ich vytvorenie a zdieľanie oveľa jednoduchšie, ako predtým.

6. Test Youtube

Zadajte https://www.youtube.com/testtube. Po otvorení tejto stránky sa vám ukážu napr. nové pozadia a témy na Youtube. Môžete tu vyskúšať nový testovací dizajn Youtube. Keď sa vám nebude páčiť, môžete sa vrátiť späť do pôvodného vizuálu.

7. www.mooma.sh

Páči sa vám pieseň, ale neviete jej názov? Táto stránka funguje na podobnom princípe ako Shazam. Teda vložíte link z Youtube do vyhľadávača mooma.sh a stránka vám identifikuje názov zadanej piesne. Na identifikáciu piesní je potrebné sa zaregistrovať. Registrácia zdarma poskytuje analýzu 60 minút piesní za jeden mesiac.